Dr. Philippe Tavernier

           

Dag beste lezer,

 

Een vriend vroeg mij eens om een korte voorstelling te geven van mezelf om de baasjes van trouwe viervoeters wegwijs te maken in de aangeboden hulp bij de preventieve en curatieve zorgen. Geen gemakkelijke taak … maar best mogelijk.

 

Gent 1983, afgestudeerd, met mijn diploma op zak ben ik toen richting Frankrijk getrokken naar Villaines-la-Juhel in een viermansassociatie om daarna in 1985 terug in Aartrijke met een collega voor een paar jaar in een associatie te stappen en om vanaf 1987 mijn éénmanspraktijk samen met de hulp van mijn vrouw Christine te runnen.

 

In mijn praktijk waar de gezondheid van uw huisdier centraal staat, doe ik dit met openheid en correctheid naar de klant. De ervaring en deskundigheid, de intuïtie en mijn persoonlijke benadering van de patiënt en klant zorgen voor een goede samenwerking met hen om de viervoeter in optima forma te brengen en te houden. Regelmatig volg ik postuniversitaire bijscholingen, waardoor ik op de hoogte blijf van de nieuwigheden in ons beroep.

Voor speciale ingrepen (bv. orthopedische en oftamologische ) doe ik in overleg met de klant beroep op een collega die daarop zich heeft toegelegd.

 

 

Naast de algemene diergeneeskunde kreeg ik ook interesse in de homeopathie (gediplomeerd bij VSU) en radiëstesie (Archibo-biologica, olv wijlen Walter Kunnen en Oiko-Biologica, olv Rob Tax en wijlen dierenarts Wiebe Knossen) wat voor mij als een verruiming van kennis betekent met soms mogelijkheden om bij de patiënt toe te passen wat hen dan ook ten goede uitkomt. Gebruik van Bachbloesems bij huisdieren na uittesten met de LecherAntenne geeft eerder betere resultaten bij honden met gedragsstoornissen waar homeopathische middelen minder helpen maar hier wordt ook het baasje op zijn verantwoordelijkheden gewezen.

 

 

U kan bij mij terecht met uw gezelschapsdieren (oa honden, katten en knaagdieren), neerhofdieren (oa schapen, geiten, konijnen en pluimvee).

Ik ben te vinden op de lijst van erkende identificeerders voor paarden en paardachtigen. (ordenummer N1823 invullen)

 

 

Om u zo vlot mogelijk te dienen, werk ik altijd op afspraak. Zo is er voldoende tijd om uw favoriete huisdier op een rustige manier te helpen en u verliest geen kostbare tijd in de wachtzaal. Indien gewenst kom ik bij u langs op huisbezoek. Spoedgevallen krijgen steeds voorrang en daarvoor ben ik ook steeds telefonisch bereikbaar.

 

Problemen of een vraag, aarzel niet mij te contacteren.

 

 

Uw team, dierenarts Philippe Tavernier en Christine

De dieren

 

De dieren nemen een heel bijzondere plaats in in mijn leven.

Op regelmatige basis volg ik daarom ook bijscholingen en

post-universitaire lezingen.

De praktijk

TAVERNIER Philippe, is een dierenartsenpraktijk te Zedelgem, deelgemeente Aartrijke.
U vindt ons op de Engelstraat 9 - 8211 Aartrijke (naast de FUN), waar we uw huisdier met de gepaste zorg behandelen.

Please reload

γνῶθι σεαυτόν (*)

(*) Ken Uzelf